2 Langkah Mudah Elak Orang Asing Like Post Iklan Kita 2018

Dalam kelas eUsahawan baru baru ini ada yang bertanya kepada saya, bagaimana cara nak elak supaya orang asing tak nampak dan like post iklan kita. Dan saya rasa ramai di antara kita juga ada yang mengalami masalah ini.

Seperti yang kita tahu, Malaysia ni dah penuh dengan warga bukan malaysia ni seperti bangladesh, india dan lain lain. Ini yang menyebabkan iklan anda seringkali di baca dan di like oleh mereka ni.

Tapi selepas anda baca artikel ini, saya yakin anda dapat mengurangkan peratusan kadar orang asing untuk like page kita. Artikel ini saya akan share 2 Langkah Mudah Elak Orang Asing Like Post Iklan Kita.

#1. Dekat bahagian language –> Pilih language Malay & English(All)

 

#2. Dekat bahagian exclude –> Taip dan pilih “Expatriate”.

 

Saya percaya dengan 2 langkah ini dapat membantu anda mengurangkan peratusan kadar orang asing nampak dan like iklan kita. dan juga cara ini dapat mengurangkan kos iklan anda dan dapat target dengan tepat.

Btw, saya pasti anda nak tahu apa itu Expatriate ni kan. Expat ni maksud mudahnya orang luar negara yang berhijrah ke negara orang lain dalam masa yang panjang. Jika kita gunakan exclude Expatriate ini, FB akan automatik supaya iklan kita tak dipaparkan pada mereka ini. Sebelum ini Ex-pats(ALL), baru beberapa hari ni, dia tukar kepada nama lebih panjang iaitu Expatriate.

Apa pun yang terbaik adalah dengan cara memcuba dan cuba sehabis yang baik. Goodluck semua.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *